1. Inleiding

Begin 2017 zag het nieuwe Strategisch Plan 2017-2020 van de Stichting Theater De Vest en Grote Sint Laurenskerk het licht. Het jaar 2018 was het tweede jaar in de uitvoering van dit plan. Als primaire doelstelling van de Stichting werd geformuleerd: “We willen het leven van alle inwoners van de regio Alkmaar verrijken en mooier maken door het bieden van kunst, cultuur en beleving. We willen zó goed bij de wensen van onze bezoekers aansluiten, dat zij steevast afscheid nemen met een staande ovatie.”


Meer concreet gaat het daarbij om het bieden van een zeer divers aanbod voor veel verschillende doelgroepen. En niet alleen in onze eigen gebouwen, maar ook op bijzondere plekken: op pleinen, in wijken en in winkels. Bij al dat aanbod is het bieden van “beleving” een belangrijk uitgangspunt: “Een bezoek aan Theater De Vest en de Grote Kerk maakt van een gewone dag een bijzondere belevenis voor alle inwoners van Alkmaar en de wijde omgeving. Stap even uit je dag!”


Het jaar 2018 was een jaar vol hoogtepunten. Er gebeurde veel en niet alleen omdat het jubileum van 500 jaar Grote Kerk gevierd werd. Lees er meer over in dit digitale jaarverslag vol video’s, foto’s en hoogtepunten van 2018.